زمان تقریبی مطالعه: 4 دقیقه
 

نظارت محمد (قرآن)





در این مقاله آیات مرتبط با نظارت حضرت محمد صلی‌الله‌علیه‌وآله بر اعمال مسلمانان معرفی می‌شوند.


۱ - نظارت بر اعمال مسلمانان



پیامبر اسلام صلی‌الله‌علیه‌وآله، ناظر و گواه بر اعمال مسلمانان:
۱. وَ كَذلِكَ جَعَلْناكُمْ أُمَّةً وَسَطاً لِتَكُونُوا شُهَداءَ عَلَى النَّاسِ وَ يَكُونَ الرَّسُولُ عَلَيْكُمْ شَهِيداً ....همان گونه (كه قبله شما يك قبله ميانه است) شما را نيز امت ميانه‌اى قرار داديم (كه در حد اعتدال كه ميان افراط و تفریط هستيد) تا گواه بر مردم باشيد و پيامبر هم گواه بر شما و ما آن قبله‌اى را كه قبلا بر آن بودى تنها براى اين قرار داديم كه افرادى از پيامبر پيروى مى‌كنند از آنها كه به جاهلیت باز مى‌گردند مشخص شوند، اگر چه اين جز بر كسانى كه خداوند آنها را هدایت كرده دشوار بود (اين را نيز بدانيد كه نمازهاى شما در برابر قبله سابق صحيح بوده) و خدا هرگز ایمان (نماز) شما را ضايع نمى‌گرداند، زيرا خداوند نسبت به مردم رحیم و مهربان است.

۲. فَكَيْفَ إِذا جِئْنا مِنْ كُلِّ أُمَّةٍ بِشَهِيدٍ وَ جِئْنا بِكَ عَلى‌ هؤُلاءِ شَهِيداً. حال آنها چگونه است، آن روز كه براى هر امتى گواهى بر اعمالشان مى‌طلبيم و ترا گواه اينها قرار خواهيم داد.

۳. ... وَ سَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ‌ ....هنگامى كه به سوى آنها (كه از جهاد تخلف كردند) بازگرديد از شما عذر خواهى مى‌كنند، بگو عذر خواهى مكنيد، ما هرگز به شما ايمان نخواهيم آورد، چرا كه خدا ما را از اخبارتان آگاه ساخته، و خدا و رسولش اعمال شما را مى‌بينند، سپس به سوى كسى كه آگاه از پنهان و آشكار است بازمى‌گرديد و او شما را به آنچه انجام مى‌داديد آگاه مى‌كند (و جزا مى‌دهد).

۴. وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ‌ ....بگو عمل كنيد، خداوند و فرستاده او و مؤمنان اعمال شما را مى‌بينند و به زودى به سوى كسى باز مى‌گرديد كه پنهان و آشكار را مى‌داند و شما را به آنچه عمل مى‌كرديد خبر مى‌دهد.

۵. ... وَ فِي هذا لِيَكُونَ الرَّسُولُ شَهِيداً عَلَيْكُمْ‌ ....و در راه خدا جهاد كنيد و حق جهادش را ادا نمائيد او شما را برگزيد و در دين كار سنگين و شاقى بر شما نگذارد اين همان آئین پدر شما ابراهیم است او شما را در كتب پيشين و در اين کتاب آسمانی مسلمان ناميد تا پيامبر شاهد و گواه بر شما باشد و شما گواهان بر مردم بنا بر اين نماز را بر پا داريد و زكاة را بدهيد و به خدا تمسك جوييد كه او مولا و سرپرست شماست چه مولاى خوب و چه يار و ياور شايسته‌اى.

۶. يا أَيُّهَا النَّبِيُّ إِنَّا أَرْسَلْناكَ شاهِداً .... اى پيامبر! ما تو را به عنوان گواه فرستاديم و بشارت دهنده و انذار كننده.

۷. إِنَّا أَرْسَلْناكَ شاهِداً ....ما تو را به عنوان گواه و بشارت دهنده و بيم دهنده فرستاديم.

۸. إِنَّا أَرْسَلْنا إِلَيْكُمْ رَسُولًا شاهِداً .... ما پيامبرى به سوى شما فرستاديم كه گواه بر شما است، همان گونه كه به سوى فرعون رسولى فرستاديم.

۲ - عناوین مرتبط



گواهی محمد (قرآن).

۳ - پانویس


 
۱. بقره/سوره۲، آیه۱۴۳.    
۲. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱، ص۴۸۲.    
۳. نساء/سوره۴، آیه۴۱.    
۴. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۳، ص۳۹۱.    
۵. توبه/سوره۹، آیه۹۴.    
۶. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۸، ص۸۷.    
۷. توبه/سوره۹، آیه۱۰۵.    
۸. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۸، ص۱۱۷.    
۹. حج/سوره۲۲، آیه۷۸.    
۱۰. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱۴، ص۱۷۸.    
۱۱. احزاب/سوره۳۳، آیه۴۵.    
۱۲. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱۷، ص۳۶۱.    
۱۳. فتح/سوره۴۸، آیه۸.    
۱۴. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۲۲، ص۳۹.    
۱۵. مزمّل/سوره۷۳، آیه۱۵.    
۱۶. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۲۵، ص۱۸۳.    


۴ - منبع



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۲۷، ص۳۱۹، برگرفته از مقاله «نظارت محمد صلی‌الله‌علیه‌وآله».    


رده‌های این صفحه : محمد بن عبدالله | موضوعات قرآنی




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.